9 Temmuz 2020 Perşembe

Toyota Corolla Cross


Toyota'dan ilginç haberler gelmeye devam ediyor. Nisan ayında Yaris Cross ile B-SUV segmentine yeni bir oyunu kazandıran üretici şimdi de aynı kürü Corolla'ya uyguladı. İşte karşınızda Corolla Cross.


İsmini taşıdığı otomobile hiç benzemeyen Corolla Cross'un duruşu daha çok küçük bir RAV4'ü andırıyor. Dik yerleşime sahip ön panjur, ince uzun LED farlar, şişirilmiş çamurluklar, küçük spoiler, yüzgeç anten ve yatık stoplar modelin tasarım özellikleri arasında. C sütununda kalınlaşan krom çıta 17 veya 18 inç çaplı jantlar ve yan bölümde göze çarpan siyah gövde korumaları da diğer detaylar.

4.460 mm boya, 1.825 mm genişliğe ve 1.620 mm yüksekliğe sahip olan modelin aks mesafesi 2.6400 mm olarak açıklanıyor. TNGA platformunu kullanan otomobilde dört köşede disk frenler bulunsa da arkada torsiyon çubuklu bir süspansiyon sistemi mevcut.


İç mekanı Corolla'dan alınmış gibi duran araçta tanıdık direksiyon simidi, gösterge paneli ve orta konsol üst bölümü bulunuyor. Farklı renklerde döşemeler seçmeye izin veren Toyota vites kolu önünde, Corolla armalı kardeşlerininkinden daha geniş bir depolama hacmi de sunmuş.

Kaputu altında iki motor seçeneği sunulan Corolla Cross'un 1.8 litre hacimli, atmosferik emişli, benzinli ünitesi 140 beygir güç, 175 Nm tork üretebiliyor. Aynı hacimli motora sahip hibrit versiyonsa 122 beygir gücünde. Her iki araçta da sürekli değişken oranlı otomatik şanzıamn (CVT) kullanılmış.

2 yorum:

  1. toyota land cruiser üreten firmasın, kendine gel boş yapma

    YanıtlaSil
  2. Sonunda toyota yeni modellerinde bir tasarım çizgisi tutturdu.

    YanıtlaSil