23 Nisan 2020 Perşembe

Toyota Yaris Cross


Birkaç senedir kıyasıya rekabetin yaşandığı B-SUV segmenti yeni oyuncusuna bugün kavuştu. Toyota, Yaris temelleri üzerine geliştirdiği ve Yaris Cross ismini verdiği modelini tanıttı.

Dik ön bölümünde yer alan yükseğe yerleştirilmiş LED farları sayesinde heybetli bir görünüme kavuşan otomobilin yan bölümüne bakıldığında üst kısmı düz çamurluklar, siyah plastik korumalar, kontrast renkte tavan ve çift renkli C sütunu görülebiliyor.


Arka bölümü de sportif görünen SUV'de genişlik boyunca uzanan LED stoplar dik yerleşime sahip reflektörler, spoiler ve yüzgeç anten kullanılıyor. 4.180 mm boya, 1.765 mm genişliğe ve 1.560 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi de 2.560 mm olarak açıklanıyor.

Sade ve dış görünümün aksine yuvarlak hatlı bir iç mekan tasarımı sunan Yaris Cross'ta şık bir direksiyon simidi, yarı dijital gösterge paneli ve yükseğe yerleştirilmiş dokunmatik ekran gibi donanımlar bulunuyor. 40:20:40 oranında yatabilen arka koltuk sırtlıkları sayesinde genişletilebilen bagajın hacmiyse henüz açıklanmadı.


Kaputu altında hibrit bir güç ünitesi sunan otomobil aynı zamanda dört tekerlekten çekişli olmasıyla da segmentinde tek. 1.5 litre hacimli benzinli motora eşlik eden elektrik motoru, karma kullanımda 116 beygir güç üretebiliyor. Modelin önden çekişli bir seçeneği de piyasaya sürülecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder