19 Nisan 2020 Pazar

Hongqi H9


Çin'den gelen haberlere bir yenisi eklendi. Hongqi'nin E segmentinde yer alan temsilcisi H9, özellikle Alman rakiplerine karşı iddialı bir duruşa sahip olmaya çalışıyor. Bu çabanın getirileri önümüzdeki aylarda ortaya çıkacak.


Tasarımında Lincoln, Rolls-Royce, Cadillac ve Hyundai gibi birçok markayı andıran detaylar yer alan otomobilin büyük ön panjuru, çift renkli gövdesi ve 5.2 metre uzunluğa sahip olması aslında bir üst segmentle rekabet edebilecekmiş hissini uyandırıyor. Bu arada aks mesafesinin de 3 metre üzerinde olduğunu belirtelim.

LED farların üzerinden başlayıp panjurun altına uzanan ince aydınlatma çubuğu ve kapılarla hemzemin açma kolları ilginç dokunuşlar olarak gösterilebilir. 20 inç çaplı jantlar, bolca krom çıta, kısa bagaj kapağı ve bol LED aydınlatmaya sahip stoplar da diğer kalemler.


İç mekanda şık bir tasarım sunan otomobilin birçok kumanda elemanı Mercedes modellerinde alınmış gibi görünüyor. Dijital gösterge paneli ve bilgi-eğlence ekranın görünümü de bu markaya göz kırpıyor. Arkada iki adet tekli koltuk sunan araç hem direksiyon üzerinde hem de orta konsolda dokunmatik düğmelere yer vermiş.

İki benzinli motor seçeneğiyle satışa sunulan H9'da görev yapan 2 litre hacimli, ünite, turbo besleme yardımıyla 252 beygir güç, 380 Nm tork üretebiliyor. 3 litre hacimli V6 ise kompresör beslemeyle 272 beygir güç, 400 Nm tork üretebiliyor. Üretilen güç arka aksa aktarılıyor.

1 yorum: