21 Nisan 2020 Salı

Audi A3 Sedan


Sonunda Avrupa'dan da haberler gelmeye başladı. Mart ayının başında hatchback kardeşi tanıtılan Audi A3'ün şimdi de dört kapılı versiyonları ortaya çıktı. Aracın görünümü, kardeşinde olduğu gibi etkileyici.

Küçültülmüş bir A4'e benzeyen A3 Sedan'ın ön bölümü 5 kapılı kardeşiyle aynı. Yandan bakıldığında şık karakter çizgileri görülebilen otomobilin arkasında dinamik duran LED stoplar ve gizlenmiş egzoz çıkışları bulunuyor.


4 cm artışla boyu 4.5 metreye ulaşan otomobilin genişliği de 2 cm artışla 1.82 metreye ulaşmış. Yüksekliği 1 cm artarak 1.43 metre olan aracın aks mesafesiyse değişmemiş. A3 Sedan'ın hava sürtünme katsayısı 0.25 ve bagaj hacmi 425 litre.

İç mekanı 5 kapılı kardeşiyle aynı olan otomobilin bu bölümünde Lamborghini Urus'tan esinlendiklerini söyleyen Audi tasarımcıları bizlere bu araçta yer alana benzeyen havalandırma ızgaraları ve direksiyon simidi veriyor. Dijital gösterge paneli, head-up display ve dokunmatik ekranla birlikte otomatik şanzımanlı modellerin vites kolundan mahrum olduklarını hatırlatalım.


Kaput altındaysa tanıdık motorlar var. 1 ve 1.5 litre hacimli, benzinli üniteler 110 ve 150 beygir güç üretebilirken 2 litre hacimli Diesel ünitenin 116 ve 150 beygir güç üretebilen iki seçeneği mevcut. 6 ileri vitesli manuel veya 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla donatılabilen otomobilin otomatik şanzımanlı seçeneklerinde 48 Volt hafif hibrit sistemi yer alıyor. Bu sistem istenildiğinde motora 50 Nm'ye kadar tork takviyesi yapabiliyor.

1 yorum:

  1. inanır mısınız için a4'ten daha güzel gözüküyor. çünkü saçma tablet ekran görünümü yok. vites de küçüklmüş, havalandırma ızgaraları da güzel(yuvarlak karsan çıkışı gibi değil) daha ne isterim. umarım birileri hemen çıkar çıkmaz alır da 10 yaşında bize geçer puajdjdjshajahs


    olmuş olmuş çok güzel olmuş.

    YanıtlaSil