15 Mayıs 2019 Çarşamba

Audi A4


Audi'nin en popüler modellerinden A4 makyajlandı. Daha dinamik bir görünüm kazanan otomobilin farklı gövde tipleri de makyajdan nasibini alırken S4 seçeneğinde iki hafta önce tanıtılan Diesel ünite de yeni tasarımla sunulacak.


Sanki farkları azmış gibi dursa da görünümü ciddi şekilde değişen otomobilde yeni ön panjur, tamponlar ve LED aydınlatma grubu dikkat çekiyor. Farklı gövde renkleri ve jant seçeneklerinin haricinde ön ve arka çamurlukların daha çarpıcı görünmesini sağlayan çizgiler gözlerden kaçmıyor.


İç mekanda ana hatlar korunsa da farklı döşeme ve trim seçenekleri opsiyonlar arasına eklenmiş. Ayrıca dokunmatik ekranlı yeni MMI ekranı da dikkat çekiyor. Üç farklı gösterge paneli arasında seçim yapabilen müşteriler sportif paketlerde alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidiyle karşılanıyor.


Kaput altında sunulan en büyük yeniliği düşük voltajlı hafif hibrit sistemler olan A4'ün motor gücü 150 ile 354 beygir arasında değişiyor. Benzinli üniteleri 1.4, 2 ve 3, Diesel seçeneklerse 2 ve 3 litre hacim sunan otomobilin S4 versiyonlarında ülke pazarına göre farklı motor seçenekleri bulunacak.


3 litre hacimli benzinli motoru 354 beygir güç, 500 Nm tork üretebilen S4'ün Diesel seçeneği aynı hacimli üntieden 347 beygir güç, 700 Nm tork alabiliyor. Dört tekerlekten çekiş sistemi standart olan bu ikiliden benzinli olan 0'dan 100 km/s sürate 4.7 saniyede ulaşabilirken Diesel motorlu kardeş aynı işi 4.8 saniyede tamamlıyor.

1 yorum: