16 Mayıs 2019 Perşembe

McLaren GT


Şu sıralar yeni modellerini tanıtan markalar arasına McLaren de katıldı. İngiliz üreticinin günlük kullanıma en uygun aracı olarak tanımlanabilecek otomobilin performansı da göz kamaştırıyor.

Markanın en sade tasarımlı modeli olan GT yine de dikkat çekici olmayı başarıyor. İnce yapılı LED farlar, önde 20, arkada 21 inç çaplı jantlar, çift renkli gövde, büyük egzoz çıkışları, incecik stoplar ve çok büyük olmayan difüzör modelin performansı hakkında ipuçları veriyor.


İç mekanı da şimdiye kadar üretilmiş en lüks McLaren olduğunu belli eden otomobilde büyük bir dokunmatik ekran ve dijital gösterge paneli bulunurken elektrikli ve ısıtmalı koltuklar, cam tavan, Bowers & Wilkins imzası taşıyan 12 hoparlörlü müzik sistemi gibi donanımlar da müşterilere sunulmuş. Ayrıca deri ve Alcantara'nın yanında döşemeler arasına yakında kaşmirin de ekleneceği açıklandı.

4.7 metre boya sahip olan modelin adaptif sertlik ayarlı süspansiyon sistemi aynı zamanda yükseltme fonksiyonu da sunduğundan yerden yükseklik 130 mm'ye kadar ulaşabiliyor. Önde 150, arkadaysa 420 litre bagaj hacmi sunan otomobil pratikliğe de sahip. Bütün bu lüksün bedeliyse 1.530 kg'lık boş ağırlık.


Kaputu altında çift turbo beslemeli, 4 litre hacimli bir V8 motor barındıran GT, 620 beygir güç, 630 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla 0'dan 100 km/s sürate 3.2 saniyede ulaşabilen model 200 km/s'i görebilmek için 9 saniyeye ihtiyaç duyuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder