13 Mayıs 2019 Pazartesi

Citroën 19_19


Seri üretim otomobilleri bile ilginç görünümleriyle dikkat çeken Citroën'in konseptleri çok daha ilgi çekici oluyor. O konseptlerden bir tanesi olan 19_19, konfor odaklı yapısıyla öne çıkan modellerden bir tanesi.


Çift katlı far tasarımını bir üst seviyeye taşıyan otomobilin LED aydınlatma grubu hem önde hem de arkada genişlik boyunca uzanıyor. 3.100 mm'lik bir aks mesafesi sunan konseptin 30 inç çaplı jantları ve Good Year tarafından üretilen lastikleri, farklı görünümü öne çıkaran unsurlar arasında yer alıyor.

Yüksek bir kabine sahip olan modelin tavanına otonom sürüş için gereken sensör ve kameraları ekleyen Citroën çift parçalı bir cam tavanı da donanıma katmış. 4.655 mm boya sahip olan konseptin genişliği 2.240, yüksekliğiyse 1.600 mm.


B sütunu bulunmayan aracaın arka kapıları da geriye doğru açıldığından iç mekana geçiş zor değil. Dört kişilik oturma kapasitesi sunan konseptin bu bölümünde dikkat çeken renkler kullanılmış. Tek kollu direksiyon simidi kullanımda olmadığında ileriye çekilirken bilgiler sürücünün önüne bir projektör vasıtasıyla yansıtılıyor.

Adaptif süspansiyon sistemiyle yüksek konfor sunabileceği açıklanan 19_19 konseptinin kumanda özellikleriniyse kişisel asistan olarak tanımlanan yapay zeka üstlenmiş.


Toplamda 462 beygir güç, 800 Nm tork üretebilen elektrik motorları sayesinde 0'dan 100 km/s sürte 5 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 200 km/s. Dört tekerlekten çekiş sistemi ve 100 kWh kapasiteli pillere sahip aracın menzili 800 km olarak açıklanırken hızlı şarj sistemi ve temassız şarj özelliği de donanımlar arasında.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder