21 Nisan 2020 Salı

Hyundai Veloster N


Hyundai'den de güzel haberler gelmeye başladı. Markanın sportif hatchback modellerinden i30 N'in teknik ikizi Veloster N yeni bir şanzımana ve daha zengin donanıma kavuştu.

Görünüm olarak değişim yaşamayan otomobilin en büyük yeniliği 8 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla sunuluyor olması. Farklı modlar sayesinde dinamik sürüşü daha da öne çıkarabilen şanzımanla birlikte overboost fonksiyonu eklenen 2 litre hacimli, turbo beslemeli motor artık 20 saniye boyunca 377 Nm tork üretebiliyor.


0'dan 100 km/s sürate 5.6 saniyede ulaşabilen aracın iç mekanında da yenilikler mevcut. Hem eskisinden çok daha şık hem de 2 kg daha hafif olan sabit kafalıklı ön koltuklar, yeni güvenlik donanımları, farklı bir vites topuzu, JBL ses sistemi ve 8 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran donanıma eklenmiş.

3 yorum:

  1. hyundai için başarılı bir çalışma olabilir anca diğer markaların hot heçleri ile mücadele edecekse onların yarı fiyatına olmalı ki müşteriler bu preformans düşüklüğünü gözmezden gelsinler. golf r' falan artık 2 litrelik motorla 4.6 saniyeleri görüyor. yeni kasanın r versiyonu belki 4 saniye diyecek.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Fiyat ve performans konusunda rakiplerine göre avantajlı zira bu araç Golf GTI gibi önden çekişli modellerle kapışıyor. Golf R rakibi yok henüz Hyundai'nin.

      Sil
  2. Golf spor versiyonlarında tüm jenerasyonlarında rakipleri arasında en rezil şasiye. Hangi rekabet? :) mqb dediğin don lastiği gibi şasi.

    YanıtlaSil