16 Kasım 2018 Cuma

Toyota Corolla


Toyota'nın artık her yıl milyonlar satan modeli Corolla 12. nesliyle karşımızda. Aslında bu otomobilin 5 kapılı seçenekleri bahar aylarında Auris ismiyle tanıtılmış ve daha sonra bu isim Corolla hatchback olarak değişmişti. Şimdiyse sıra dört kapılı versiyonlarda.


Ön tamponda yer alan büyük hava girişi ve LED farlar sayesinde agresif bir duruşa kavuşan otomobilin opsiyonel donanımında 18 inç çaplı jantlar yer alırken 2.700 mm'lik aks mesafesi ve kısa bagaj kapağının korunması yan görünümün yine biraz orantısız olacağını haber veriyor. Yatay yerleşime sahiip LED stoplar ve şık arka tamponsa otomobile sportif bir hava katmış.


İç mekanını beş kapılı kardeşiyle paylaşan Corolla sedanın gösterge tablosunun ortası dijital bir ekrandan oluşurken yeni bir dokunmatik bilgi-eğlence ekranı ve opsiyonel olarak sunulacak olan 10 inç büyüklüğünde head up display dikkat çeken donanımlar. Orta konsolu sade bir tasarıma sahip olan araç bu bölümde C-HR'ı andırıyor.


Dünyada 1.8 ve 2 litre hacimli benzinli motorlarla da satılacak olan Corolla'nın Türkiye'de üretilecek seçeneklerinde iki ünite bulunacak. 1.6 litre hacimli, benzinli motoru önceki nesilden de tanıyoruz. 132 beygir güç üretebilen motorun yanında C-HR'ın 1.8 litre hacimli benzinli motora sahip hibrit güç ünitesi de fabrikadan çıkacak. 1.2 litre hacimli, turbo benzinli ve 2 litre hacimli üniteye sahip hibrit seçeneklerin gelip gelmeyeceğiyse henüz kesinleşmedi.

3 yorum:

  1. Yazıklar olsun Toyota! 2.dünya savaşından kalma, kamikaze uçaklarında bile olan motoru yıllardır kakalıyorsun. Sunroof koymaktan bile acizsin ama utanmadan yeni kasa diyebiliyorsun hâlâ, pes doğrusu!!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. El frenini bari kaldırır insan.

      Sil
    2. Koltuk fotoğrafında sunroof görünüyor üstte. Küçük ama olsun :)

      El freni de hibrit araçta elektrikli. 3. fotoğrafta yok örneğin.

      Sil