24 Eylül 2020 Perşembe

Hyundai i30 N


Hyundai'nin Şubat ayında tanıttığı makyajlı i30 sonunda en güçlü seçeneğine kavuştu. Biraz daha güçlenen modelin performansı, daha hafif olması ve yeni otomatik şanzımanı sayesinde artış yaşamış.

Görünüm konusunda bir sürpriz sunmayan otomobilin ön ve arka tamponları, N-Line paketli kardeşlerinden alınmış. Yan eteklerdeyse genişletmeler yapılmış. Çift egzoz çıkışları daha da genişletilen araç eskiden olduğu gibi Hatchback ve Fastback gövdeleriyle alınabilecek.

Hatchback seçeneği, sahip olduğu daha büyük spoiler ortasında yer alan üçgen biçimli 3. stop lambasıyla dikkat çeken araçta kırmızı renkli kaliperler kullanılmış. Ayrıca Performans Paketi seçildiğinde ön fren disklerinin çapı artık 360 mm. 18 inç çaplı jantları da bu paketle birlikte 19 inç büyüklüğe ulaşan otomobilin bu parçaları 14.4 kg hafifleme sağlamış. Ayrıca merkezlerine de "N" armaları eklenmiş.

Hafifletme çalışmaları iç mekanda da devam etmiş. Sabit kafalıklara ve ışıklandırmalı "N" armalarına sahip ön koltuklar 2.2 kg hafifleme sağlamış. Isıtmalı koltuklar ve direksiyon simidine kavuşan i30 N'in dokunmatik ekranı da büyürken vites konsolu önünde bulunan göz, kardeşlerinde olduğu gibi kapaklı değil. Bilgi-eğlence sisteminde araca özel bir yazılım sunan otomobilin gösterge paneli de makyajlı kardeşlerinde olduğu gibi yarı dijital hale getirilmeyip büyük bölümü analog olarak bırakılmış.

Kaputu altında 2 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli motor barındırmaya devam eden i30 N, 250 beygir güç, 353 Nm tork üretmeye devam etse de Performans Paketi seçildiğinde güç 280 beygire, torksa 392 Nm'ye ulaşıyor. Her iki aracı da 6 ileri vitesli, manuel şanzımanla almak mümkün olsa da daha güçlü seçenek 8 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik üniteyle de tercih edilebiliyor. Maksimum süratler 250 km/s olarak belirtilirken 0-100 km/s hızlanma artık 5.9 saniyede tamamlanabiliyor.

1 yorum: