25 Eylül 2020 Cuma

Ferrari Omologata

Ferrari'nin tek örnek modellerine bir yenisi eklendi. Avrupa'lı bir zengin için üretilen ve Omologata ismini alan araç, 812 Superfast temelleri üzerine geliştirilmiş ve geçmişin Ferrari modellerine göndermeler yapan detaylara sahip.

Ana hatları, temellerini kullandığı modelle aynı olsa da farklı burun yapısında daha büyük bir ön panjur sunan araç yeni splitter ve hava girişlerine kavuşmuş. Ön çamurluk üzerindeki hava çıkışlarıysa ön cam altına kadar gerilemiş. Yeni jantlar, hafifçe rötuşlanan kapı kolu ve yan eteklere eklenen deflektörler gözlerden kaçmıyor.

Arka çamurluk üzerinde bulunan hava girişini de cama yaklaştıran Ferrari arkayı tamamen değiştirmiş. Derine yerleştirilen tekli stoplara sahip modelde bagaj kapağındacam yerine üç adet küçük açıklık kullanılmış. Boyanmamış karbon fiberden üretilen tamponun ortasına geri vites lambası yerleştirilmiş.

İç mekanında büyük bir değişiklik yapılmayan araçta kullanılan mavi renkli deri döşemeler klasik Ferrari yarışçılarına göz kırpıyor. Dört noktadan bağlantılı emniyet kemerlerinin yanında araca özel pütürlü metal trim parçaları da eklentiler arasında.

Motor hakkında detay vermeyen Ferrari büyük ihtimalle bu araçta da Superfast kaputu altında yer alan 6.5 litre hacimli V12'ye görev vermiş. 800 beygir güç, 718 Nm tork üretebilen ünite 7 ileri vitesli, çift kavramalı şanzıman sayesinde gücü arka aksa aktarıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder