17 Şubat 2017 Cuma

Ferrari 812 Superfast


Ferrari'nin her yeni otomobil tanıtımı bir olay oluyor. Bu sene Cenevre otomobil fuarında da iş değişmeyecek. İtalyan üretici F12'nin yerine üretime geçecek v12 motorlu canavarını bu organizasyonda sergileyecek.


Son zamanlarda birçok Ferrari modelinde olduğu gibi sade hatları aerodinamik detaylarla süsleyen 812 Superfast kardeşleri gibi arkaya doğru uzayan LED farlara sahip. Hava akımını arkada yer alan sütunlara doğru yönlendiren özel kapı şekliyle yan görünümü de etkileyici olan otomobilin arka bölümünde, GTCLusso'da olduğu gibi dörtlü yuvarlak stopların kullanıldığı görülüyor.


Köşeli bir arka bölüme sahip olan aracın bu kısmında difüzör, dörtlü egzoz çıkışı ve bagaj kapağına entegre spoiler dikkat çekiyor. 4.657 mm boya, 1.971 mm genişliğe ve 1.276 mm yüksekliğe sahip olan otomobil 1.525 kg ağırlığında.

İç mekanda bir kere daha üzerinde kumanda düğmeleri bulunan, alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve devir göstergesi dışında tamamen dijital olan gösterge paneli karşımıza çıkarken yuvarlak havalandırma ızgaraları incecik vites konsolu ve yolcunun önüne serpistirilmiş dijital göstergeler gözden kaçmıyor.


Gelelim 812'nin kalbine. 6.5 litre hacimli bir v12 motorla donatılan araç 800 beygir güç, 718 Nm tork üretebiliyor. 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanıyla 0'dan 100 km/s sürate 2.9 saniyede ulaşabilen arkadan itişli otomobilin maksimum süratiyse 340 km/s'in üzerinde.

8 yorum:

  1. arkada lamborghini, önde mclaren çizgileri taşıdığını söyleyebilir miyiz?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. söyleyemeyiz. illa zorlayıp bi benzetme yapacaksan o saydığın markaları Ferrari'ye benzetebilirsin. Ferrari bu Ferrari!

      Sil
  2. Valla hacı arkadan Lamborghini'ye benzetemedim fakat önden kesinlikle McLeren.

    YanıtlaSil
  3. Onur elektronik el freni olan araçlar yokuş yukarı olduğunda aracı biraz geri bırakıyor. Bunun sebebi nedir? O boşluk neden kaynaklanmaktadır?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elektronik park freninin tamamen çekilmesi için biraz beklemek gerekiyor. Onun dışında bir kaydırma yapıyorsa sorun var demektir.

      Sil
    2. Tam olarak kaydırma değil. Yokuş yukarı olunca araç adeta bir yerine oturma hareketi yapıyor. Ve ben bunu bir çok dizide de gördüm. Land roverlarda özellikle.

      Sil
    3. Aracın elektronik el frenini çekmeden önce d konumundan direkt olarak p konumuna alıp sonrada elektronik el frenini çektiğiniz için o boşluk oluşmaktadır kıymetli abiijim. Aracınızı d ya da r konumundan önce n yani boş konuma alıp ardından elektronik el frenini çekip d konumuna getirir iseniz araç yükünü şanzımandan almış olursunuz. Saygılarımla.

      Sil
  4. Bildiğin corvette bu be

    YanıtlaSil