14 Şubat 2017 Salı

Pagani Huayra Roadster


Cenevre'nin ilk bombası sonunda kendisini gösterdi. Birkaç haftadır geleceği duyurulan üzeri açılan Pagani Huayra versiyonu sonunda bizlerle. 100 adetlik sınırlı üretiminin tamamı satılan araç sabit tavanlı kardeşinden hem daha güçlü hem de daha hafif.

Yenilenen ön tamponunda farklı bir yapı göze çarpan otomobilin önde 20, arkadaysa 21 inç çaplı olan jantları da yeni tasarımlarıyla dikkat çekiyor. Kafalıklar arkasında yer alan takla barlarının şeklini izleyen kaput üzerinde bulunan küçük cam sayesinde motora göz gezdirilebilirken arka tamponda yeni difüzör gözlerden kaçmıyor.


İki farklı açılır tavan sunan otomobilde istenirse yanları karbon fiber, ortası şeffaf sert ünite kullanılırken bez tavan da aksesuarlar arasında bulunuyor. Sabit tavanlı kardeşinden 80 kg daha hafif olan Roadster'ın burulma direnci de artırılmış. Yapısında kullanılan yeni kompozit malzemeler sayesinde ağırlığı 1.280 kg'da tutulabilen otomobilde yukarıya doğru açılan kapılar da korunmuş.


Kişiye özel dekore edilen iç mekanında büyük bir değişim yaşanmayan otomobil el freninin yerini elektronik park frenine bırakırken torpido gözünün yapısı da değiştirilmiş. Tamamı satılan Huayra Roadster modellerinin fiyatı 2.28 milyon Euro seviyesinden başlıyor.

Hem önde hem de arkada 380 mm çaplı fren disklerine sahip olan aracın AMG imzalı motoru 6 litre hacimli, çift turbo beslemeli ve 12 silindire sahip. 764 beygir güç, 1.000 Nm tork üretebilen ünite 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımanla eşleştirilmiş.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder