27 Eylül 2018 Perşembe

Hyundai i30 Fastback N


Hyundai'nin N model ailesi genişliyor. Hatchback gövde seçeneğine sahip olan i30'un ardından Fastback gövdenin de en sportif seçeneği model gamına ekleniyor. Aracın özellikleriyse kardeşinden tanıdık.


Modelin tasarımında büyük bir sürpriz bulunmuyor. Ön ve yan bölümünü ilk i30 N ile paylaşan aracın arka kısmında ince bir spoiler, agresif görünümlü tampon, difüzör ve çift egzoz çıkışı karşımıza çıkıyor.


İç mekanda da kırmızı renkli trim parçaları, metal pedal seti, sportif koltuklar ve N direksiyon simidi sunan otomobilin kaputu altında 2 litre hacimli, turbo beslemeye sahip bir motor bulunuyor. 250 ve 275 beygir güç üretebilen iki seçeneğe sahip olan ünite 353 Nm tork üretebiliyor. Overboost sayesinde bu değer 378 Nm'ye ulaşıyor. Araçların 0'dan 100 km/s sürate ulaşma süreleriyse sırasıyla 6.4 ve 6.1 saniye.

3 yorum:

  1. Türkiye'ye gelme ihtimali yoktur değil mi? Getirtilebilir mi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. i30 N de İ30 Fastback de gelmiyor. Dolayısıyla ikisinin birleşimi de gelmeyecek büyük ihtimalle. Bununla birlikte her araç gibi bu da getirilebilir. Cepten çıkacak para ve serviste yaşanacak gecikmeler umursanmazsa getirilebilir.

      Sil
  2. 0-100 değeri Almanlar kadar başarılı olmasa da eski Hyundai motorlarına göre gayet iyi. Ancak manuel tip şanzıman üzdü.

    YanıtlaSil