28 Eylül 2018 Cuma

Porsche 935 Clubsport


Porsche'nin sürprizleri devam ediyor. Alman marka, tanıttığı yeni yarış aracıyla artık bir ikon haline gelmiş olan 935/78 modeline gönderme yaparken homologasyon derdi olmadığında mühendislerin neler yapabileceğini de gösteriyor.

Ana hatları klasik kardeşine çok benzeyen otomobilin gövdesi büyük oranda karbon fiberle güçlendirilmiş plastikten üretilmiş. LED aydınlatmasını 919 Hybrid'den alan araçta 911 GT2 RS'te kullanılan ön tampon, aerodinamik jantlar, 911 RSR'dan alınan yan aynalar ve 908'inkilere benzeyen titanyum egzoz çıkışları kullanılmış. Aracın aerodinamik paketinde splitter, difüzör, büyük deflektörler ve dev spoiler bulunuyor.


İç mekanı da tam bir yarış aracında olması gerektiği gibi görünen otomobil burada 911 GT3 R'dan etkilenmiş. Dijital gösterge panelinin yanında analog kronometre ve basınç göstergesi bulunan araç sökülebilir direksiyon simidi, tek parçalı yarış koltuğu, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemeri, takla kafesi ve sadeleştirilmiş orta konsola sahip.

Kaputunun altında 700 beygir güç üretebilen, çift turbo beslemeye sahip, 3.8 litre hacimli Boxer motor yer alan araç 1.380 kg ağırlığa sahip. Performans verileri açıklanmayan otomobil 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımana da sahip.

Herhangi bir seri için homologe edilmeyen otomobilden sadece 77 adet üretilecek ve fiyatlar, vergiler hariç 701.948 Euro seviyesinden başlayacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder