20 Aralık 2022 Salı

Alfa Romeo Giulia SWB Zagato


Alfa Romeo ve Zagato'nun ilk ortak projelerinin 100. yılı görkemli bir şekilde kutlanıyor. İki markanın yeni ortaklıkları sonucunda ortaya çıkan otomobil, bir Alman koleksiyoner tarafından sipariş edilen tek örnek bir Giulia.

Özel bir gövde tasarımına sahip olduğundan ismini paylaştığı araçla görsel olarak pek alakası kalmayan otomobilin önünde Tonale'den alınan LED farlar ve büyük hava girişleri görülebiliyor. Uzun kaputun önünde hava girişi, üzerindeyse çıkışları yer alıyor. Marka logosuysa ön panjur izerisine resmedilmiş. Karbon fiber yan aynalarsa ince kollarla gövdeye bağlanmış.

İnce kollu jantları tek bijonlu olan otomobilin kapı kolları gizli. Tavanında, Zagato'nun imzası niteliğindeki çift bombeyi bulunduran aracın arka bölümü Aston Martin modellerini andırıyor. İnce uzun LED stopların şekli, büyük difüzör ve ortaya yerleştirilen çift egzoz çıkışı, Zagato'nun da sık sık birlikte çalıştığı bu markaya göndermeler yapıyor.

İç mekanında iki koltuk yer alan otomobilin konsolu Giulia'dan aynen alınmış. Gövde rengi deri döşemeler, dikiş iplikleri ve trim parçalarına sahip olan otomobilin sabit kafalıklı koltuklarında Zagato arması ve Alfa Romeo işlemeleri dikkat çekiyor. Ayrıca trim parçalarıyla birlikte kapı içlerinin de bol bol karbon fiber içerdiğini belirtelim.

Kısaltılmış Giulia Quadrifoglio temelleri üzerine geliştirilen SWB Zagato'nun aks mesafesi kısaltılırken motoru da GTAm'den alınmış. Bu da çift turbo beslemeye sahip, 2.9 litre hacimli V6 ünitenin 540 beygir güç ürettiği anlamına geliyor. Üstelik bu güç, arka aksa 6 ileri vitesli, manuel bir şanzımanla aktarılıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder