7 Mayıs 2020 Perşembe

Alfa Romeo Giulia ve Stelvio Quadrifoglio


Alfa Romeo'nun sportif kuzenleri de makyajlı yüzlerine kavuştu. Aslında daha çok güncelleme olarak adlandırılabilecek yenilikler çoğunlukla kullanılan teknolojilerin gelişmesine yaramış.

Geçtiğimiz yıl tanıtılan güncellenmiş Giulia ve Stelvio'nun yeniliklerine kavuşan araçlarda yeni gövde renkleri ve titanyum Akrapoviç egzoz sistemi alınabiliyor. Ayrıca karartılmış stoplar, karbon fiber parçalar ve Stelvio için sunulan 21 inç çaplı jantlar da aksesuarlar arasında bulunuyor.


İç mekanda da yeni renk kombinasyonları sunan Alfa Romeo, gösterge panelinde sunulan renkleri hafifçe değiştirirken daha büyük ekranlı bir bilgi-eğlence sistemini de donanıma katmış. Vites konsolu da yeniden düzenlenmiş. Bunun sonucunda bardaklıklar artık kapaksız hale gelmiş, park freni tuşu vitesin soluna alınmış ve bu parçanın sağına, anahtar için bir bölme eklenmiş.

Asıl yeniliklerini 2. seviye otonom sürüş sistemi paketi altında toplayan ikilide aktif asistanı, trafik işareti tanımlama ve uygulama, dur-kalk destekli adaptif hız sabitleme sistemi ve çapraz trafik uyarısı gibi yardımcılar sunulmakta. Emniyet kemerleri de artık yeşil veya kırmızı renkli olarak da seçilebiliyor.


Kaputu altında yenilik sunulmayan ikilinin çift turbo beslemeye sahip, 2.9 litre hacimli V6 motorları 510 beygir güç, 600 Nm tork üretmeye devam ediyor. Her iki modelde de sunulan 8 ileri vitesli, otomatik şanzıman, gücü Giulia'da arkaya, Stelvio'da ise dört tekerleğe aktarıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder