5 Mayıs 2020 Salı

Alpina D3 S


Alpina, BMW modellerini temel alan yüksek sürat canavarları üretmeye devam ediyor. Bu sefer ortaya çıkan otomobil D3'ün bir üst adımı olarak görülebilecek D3 S. Görünüşe göre 3 Serisi'nin Diesel hali de yeterince dinamik olabiliyor.


Dışarıdan bakıldığında B3'ten bir farklı olmayan otomobil sedan ve Touring gövde seçenekleriyle sunuluyor. Tamponlar, 19 ve 20 inç çaplı jantlar, yan etekler ve dörtlü egzoz çıkışları gibi dokunuşları bulunan otomobillerde Alpina'ya özel gövde grafikleri ve renkler de sunulmakta.

İç mekanı da 3 Serisi ile aynı olan otomobilde deri döşeme kullanımı çok daha üst düzeyde. Koltuk döşemelerinde farklı desenler sunan firma Alpina armalı gösterge panelini de donanıma eklemiş. Bu bölümde farklı dikiş iplği renklerine de yer verilmiş.


M340d temelleri üzerine geliştirilen otomobilde görev yapan 3 litre hacimli turbo Diesel motor 355 beygir güç, 725 Nm tork üretebiliyor. 8 ileri vitesli otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sisteminin ayarlarıyla da oynayan Alpina, D3 S Sedan ve Touring'in 0-100 deparlarını, sırasıyla 4.6 ve 4.8 saniyede tamamlayıp maksimum 273 ve 270 km/s sürate ulaşabildiklerini açıkladı.

1 yorum: