3 Mayıs 2020 Pazar

Citroën C3L


Çin'den yeni otomobil haberleri gelmeye devam ediyor. Üstelik bu sefer tanıtılan otomobil elektrikli bir araç değil. Türkiye'de de C-Elysée olarak tanıdığımız sedan, bu ülkede hafif arazi şartlarına uygun seçeneğine kavuştu.

Yenilenen ön bölümünde farklı farlar ve yepyeni bir tampona sahip olan otomobilin gündüz aydınlatmaları da dik yerleşime sahip. Çamurluklar, tampon ve kapı altlarında siyah renkli korumalar sunan modelin arkasında koyu renkli stoplar ve yine daha heybetli görünen tamponlar yer alıyor.


Avrupa pazarında büyük rakibi Dacia Logan Stepway olabilecek model 4.505 mm boya, 1.513 mm yüksekliğe ve 1.748 mm genişliğe sahip. Aks mesafesiyse 2.655 mm.

İç mekanında kontrast renkli döşemeler sunulan C3L'de bunun haricinde en büyük yenilik, sonradan takılmış gibi duran dokunmatik ekran. Diğer Citroën modellerinde kullanılana benzeyen havalandırma ızgaraları da modelin kokpitine renk katmış.


Kaputu altında turbo beslemeye sahip, 1.2 litre hacimli bir benzinli motor bulunan otomobil 116 beygir güç, 190 Nm tork üretebiliyor. Önden çekişli aracın hafif arazi şartlarında ilerleyebilmesi için gövdesi yükseltilirken Grip Control çekiş kontrol sistemi de donanıma eklenmiş. Şanzımansa 6 ileri vitesli otomatik bir ünite.

1 yorum: