6 Eylül 2013 Cuma

ALPINA D3 Biturbo


ALPINA, bahar aylarında tanıttığı ve M3'e rakip olabilecek seviyede performans sunabilen B3 Biturbo modelini çok savurgan bulan müşterileri için bir de Diesel versiyon geliştirdi.

Görünümü benzinli kardeşinden farklı olmayan otomobilin motoruysa XD3'te kullanılandan farksız. İki turbo beslemeye sahip 3 litre hacimli turbo Diesel ünite 350 beygir güç, 700 Nm tork üretebiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 4.6 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 278 km/s olarak açıklandı.

Sedan ve Touring versiyonları bulunacak olan otomobil standart olarak arkadan itişli olsa da dört tekerlekten çekişli versiyonu da bulunacak. Opsiyonel donanımında kilitli diferansiyel de bulunan D3 Biturbo'nun ortalama yakıt tüketim değeriyse 5.3 litre/100 km.

2 yorum:

  1. Türkiye'de grey market harici satın alınabiliyor mu bu araçlar? Mesela özel sipariş ile borusan yada kosiflerin getirdiği oluyor mu acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önce duymadım getirdiklerini fakat parasını verince getiriyor olabilirler. Yalnız bu araçların ilk örnekleri için homologasyon işlemi de yapılmalı. O da az para değil.

      Sil