5 Eylül 2013 Perşembe

Mercedes-Benz CLA 45 AMG Racing Series


Mercedes'in Frankfurt araç listesinde ilginç bir konsept dikkatlerden kaçmadı. Alman üretici, küçük dört kapılı coupé modelinin yarış versiyonunu bir konsept olarak sergileyecek.

Bir pist yarışçısından beklendiği gibi büyük splitter, genişletilmiş çamurluklar, daha kalın yan etekler, ek hava girişleri, kompozit gövde panelleri, difüzör ve dev bir spoilere sahip olan otomobilin fren ve egzoz sistemleri de yarış şartlarına uygun olacak şekilde yenilenmiş.


İç mekanında da birçok donanımının iptal edildiği görülebilen aracın bu bölümünde tam boy takla kafesi, tek hamlede yerinden çıkartılabilen direksiyon simidi, yarış koltuğu, 6 noktadan bağlantılı emniyet kemeri ve yangın söndürme sistemi bulunuyor.

Kaputunun altında, standart CLA45 AMG'de olduğu gibi turbo besleye sahip 2 litre hacimli bir motor görev yapan otomobilin ürettiği güç ve sahip olduğu şanzımansa dahil olunan seriye göre farklılaştırılabiliyor. Aynı şekilde standart olarak önden çekişli olan otomobil dört tekerlekten çekiş sistemiyle ısmarlanabilecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder