29 Kasım 2010 Pazartesi

Nissan Murano CrossCabriolet


Nissan, bir süredir hakkında dedikodular dolanan üzeri açılabilen Murano versiyonunu 2010 Los Angeles otomobil fuarında tanıttı. Seri üretileceği açıklanan araç türünün ilk örneği olma özelliği taşıyor.

İşe Murano gibi bir Crossover ile başlayan Nissan mühendisleri, temellerini ve ön görünüşünü kullandıkları aracın geriye kalanınıysa adeta baştan yaratmış. Daha belirgin arka çamurluklara sahip olan otomobilin stop lambaları ve bagah kapağını da yeniden tasarlamış olan Nissan, A sütunundan itibaren aracın hemen her köşesinde güçlendirme çalışması yapmış.

B sütunu bulunmayan aracın arka kapıları iptal edilirken ön kapılar 20 cm uzatılmış. Katlanabilen tavan nedeniyle arka koltukları daraltılan araç artık dört kişilik oturma kapasitesi sunuyor. Hava sürtünme katsayısında 0.02 Cx gibi kabul edilebilir bir artış olan CrossCabriolet'nin kumaş tavanının arka kısmında iki adet cam bulunuyor.

Gösterge tablosu ve orta konsol tasarımı standart Murano modelininkiyle aynı olan CrossCabriolet'nin bagaj hacmi, tavan kapalıyken 348, açıkkense 215 litre. Aracın güvenlik donanımında arka koltuk kafalıklarının arkasına gizlenmiş iki adet takla kemeri de bulunuyor.

Kaputunun altında da bir yenilik olmayan aracın 3.5 litre hacimli v6 motoru standart Murano'dan alınmış. 265 beygir güç, 337 Nm tork üretebilen motor sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle birlikte sunuluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder