29 Kasım 2010 Pazartesi

Lamborghini Gallardo LP 570-4 Spyder Performante


Lamborghini, Gallardo ailesinin özel versiyonlarına bir yenisini ekledi. LP 570-4 Spyder Performante isimli araç temel olarak üzeri açılabilen bir LP 570-4 Superleggera.

Ön tamponunda bulunan ve ileriye doğru uzanan hava emiş kanallarından tanınabilen aracın gövdesi üzerinde çift şerit bulunurken motor kaputunun üzerine İtalyan bayrağının renkleri işlenmiş. 19 inç çaplı, hafifletilmiş jantlarını Superleggera ile paylaşan aracın arka kısmında bulunan büyük spoiler ve dev difüzör de bu araçtan alınmış.

İç mekanında bol bol karbon fiber ve Alcantara kullanılmış olan otomobilin standart donanımında ses sistemi bulunmazken özel olarak şekillendirilmiş sportif koltuklar standart olarak sunuluyor.

Sesto Elemento konseptinden alınan teknoloji ve tasarım detaylarıyla 1.485 kg seviyesine çekilmiş olan ağırlığı standart bir Gallardo Spyder'ınkinden 65 kg daha az olan otomobilde görev yapan fren sistemi önde 365, arkadaysa 356 mm çaplı disklere sahip. 8 ve 4 pistonlu kaliperlerle kontrol edilen bu diskler istenirse karbon seramik olanlarla da değiştirilebiliyor. Bu durumda ön fren diskleri 380 mm çaplı olurken kaliperler 6 pistonlu oluyor.

Gövdesi üzerinde bulunan "Performante" logolarıyla kimliğini ele veren otomobilde kullanılan 5.2 litre hacimli v10 motor 570 beygir güç, 540 Nm tork üretebiliyor. Direksiyon arkasındaki kollardan kumanda edilen yarı otomatik şanzıman ve dört tekerlekten çekiş sistemiyle donatılan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 3.9 saniye sürerken maksimum sürat 324 km/s'i buluyor.

1 yorum:

  1. Üstü açılmış ve olmuş. Evet, bence olmuş. Murcileago'nun o azmanî (ne demekse artık) görüntüsüne her zaman yeğlerim bu ateşli küçüğü. Özellikle ilk karede enfer poz vermiş.

    YanıtlaSil