29 Eylül 2010 Çarşamba

Lamborghini Sesto Elemento


İtalyan üretici Lamborghini, haftalardır yakın çekim fotoğraflarını gösterdiği süperspor otomobil konsepti Sesto Elemento'nun resmi verilerini açıkladı. 6. element anlamına gelen ismini hemen hemen her köşesinde kullanılan karbon (Periyodik tabloda 6 numaralı element) fiberden alan aracın ağırlığı sadece 999 kg.

Önceden de tahmin edildiği gibi keskin hatlar ve sivri köşelere sahip yırtıcı bir tasarıma sahip olan otomobilin üzerinde bulunan üçgen ve altıgen hava yarıkları kırmızıya boyanmış. Geleceğin süperspor otomobili temalı araçta kullanılan abartılı büyüklükte splitter ve difüzörler dikkat çekerken boyanmamış karbon fiber gövde hafifliği insanın yüzüne vuruyor.

İç mekanda da minimalist bir yaklaşım izleyen Lamborghini, dijital göstergelerin haricinde ayarlanabilir direksiyon simidi ve pedal takımı gibi donanımlar sunmakta. Hafifletme çalışmalarının doruk noktasına ulaştığı koltuklar, karbon fiber iskeletleri üzerine birkaç destek süngeri yerleştirilerek elde edilmiş.

Süspansiyon sisteminin elemanlarında bile kullanılan karbon fiber sayesinde ağırlığı 1 tonun altında tutulan otomobilin 5.2 litre hacimli v10 motoru 570 beygir güç, 540 Nm tork üretebiliyor. Motorunu Gallardo LP570-4 Blancpain Edition ve LP570-4 Superleggera ile paylaşan otomobil dört tekerlekten çekiş sisteminin de yardımıyla 0'dan 100 km/s sürate sadece 2.5 saniyede ulaşabiliyor.

1 yorum: