29 Eylül 2010 Çarşamba

Visteon C-Beyond


Teknolojik ekipman üreticisi Visteon, 2010 Paris otomobil fuarında Citroën C4 Picasso temelleri üzerine geliştirdiği aracını tanıtacak. 40 civarında teknolojik yenilik barındıran araçta yer alan bu sistemlerin bazıları geliştirme aşamasındayken bir kısmı da seri üretime hazır.

Estech standında sergilenecek olan otomobile uygulanan yenilikler haberleşme, aydınlatma, eğlence, navigasyon ve konfor ana başlıklarına ayrılıyor.

LED teknolojisi kullan farlar bir kamera yardımıyla yolu tarayarak kısa ve uzun far kullanımına otomatik olarak karar veriyor. İç mekanda gözü rahatsız etmeyen ambiyans ışıklandırması kullanılırken birçok gösterge dijital olacak şekilde tasarlanmış.

Havalandırma sistemi, tavana yerleştirilen yönlendiriciler sayesinde bütün kapalı hacmin homojen bir şekilde ısıtılıp soğutulmasını sağlarken iç mekan sensörleri sayesinde boş olan koltukların havalandırması devre dışı bırakılabiliyor.

Navigasyon sistemi adres ön tarifi ve trafik bilgilerini sürücü ve yolcularla paylaşırken arka yolcular için eğlence sistemi sunuluyor. Sesle kontrol edilebilen sistemlerin arasında internet bağlantısı da yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder