1 Ekim 2010 Cuma

Renault ZOE Preview


2010 Paris otomobil fuarında Renault standında sergilenen elektrik motorlu konsept araçlar arasında en dikkat çeken otomobil ZOE Preview isimli model. Tasarım olarak Clio'nun 4. nesline ilham kaynagı olacağı kesin gibi olan araç yolcuların ruh halini iyileştirici ekipmanlarla donatılmış.

Yuvarlak hatlı tasarımıyla dikkat çeken aracın kapı kolları gizlenirken aynaları da konsept araç yapısına uygun olarak ince bir şekilde tasarlanmış. 19 inç çaplı jantlarla donatılan otomobilin lastik desenleri Michelin tarafından araca özel tasarlanırken donanıma panoramik cam tavan da eklenmiş.

Minimalist bir yaklaşımla tasarlanmış olan iç mekana geçildiğinde düğme sayısının azlığı yolcuları rahatlatan ilk unsur oluyor. Açık renkler ve dinlendirici ambiyans ışıklarıyla birlikte sunulan özel hava filtreli, koku depolu ve nem ayarlı havalandırma sistemi iç mekanda bulunanların en sağlıklı biçimde yolculuk etmesini sağlıyor.

Boyu 4.086 mm olan aracın genişliği 1.788, yüksekliğiyse 1.540 mm. Aks mesafesi 2.575 mm olarak açıklanan otomobil 292 litre hacimli bir bagaja sahip.

80 beygir güç, 222 Nm tork üretebilen elektrik motoru sayesinde 0'dan 100 km/s sürate 8.1 saniyede ulaşabilen aracın maksimum sürati 135 km/s. 160 km menzile sahip olan aracın pilleri 3 şekilde doldurulabiliyor. İlk durumda kullanılan 230 Voltluk prizle yaklaşık 8 saat beklemek gerekirken hızlı şarj modunda 10 dakikalık şarjla 60 km menzil sağlanabiliyor. Aynı durumda 30 dakika içerisinde piller %80 doluluğa ulaşabilirken yolcuları yola en hızlı döndürebilen sistem Quickdrop ile pillerin yaklaşık 3 dakikada değiştirilmesi oluyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder