30 Eylül 2010 Perşembe

Peugeot HR1


Peugeot'nun 2010 Paris otomobil fuarında sergilediği konsept araçların ilki olan EX1 geçtiğimiz hafta tanıtılmıştı. Tanıtımı fuara saklanan ikinci konseptinse kompakt bir SUV modeli olan HR1 olduğu ortaya çıktı.

Genel olarak yuvarlak hatlı bir tasarıma sahip olan iki kapılı aracın büyük kapıları elektrikli bir şekilde öne doğru katlanarak açılıyor. RCZ modelinin tavanını andıran çift bombeli tavan yapısı sportif görünümü pekiştirirken arka tampona entegre edilmiş yarım ay şekilli egzoz çıkışları ilginç tasarım detayları olarak dikkat çekiyor.

İç mekanı da oldukça fütüristik olan aracın ince yapılı dört koltuğundan arkada olan ikisi geniş bir diz mesafesi sunamazken bagaj da 180 litre hacimli. Havada duruyormuş hissi veren bir şaft tüneline sahip olan aracın gösterge paneli de dijital kumanda elemanlarından oluşuyor.

HYbrid4 teknolojisini kullanan aracın 1.2 litre hacimli benzinli motoru 3 silindirli ve turbo beslemeye sahip. 110 beygir güç üretebilen bu motora eşlik eden elektrik motoru sayesinde toplam güç 147 beygire ulaşırken ortalama yakıt tüketimi 3.5 litre/100 km seviyesine düşüyor.

3.67 metre boya sahip olan aracın şanzımanıysa 6 ileri vitesli ve yarı otomatik.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder