27 Eylül 2010 Pazartesi

Lamborghini Gallardo LP570-4 Blancpain Edition


İtalyan üretici Lamborghini, tek marka serisi Super Trofeo'da kullandığı Gallardo'yu yollara taşıdı. Organizasyon sponsoru olan Blancpain'in marka adını alan bu araç şu anda Lamborghini'nin yol araçları arasında en hafif olanı.

Arka kısımda bulunan büyük spoiler ve motor kaputunun üzerindeki yeni hava çıkışları gibi deyatları Super Trofeo'dan alan aracın pistlerden gelen bir diğer özelliği de karbon seramik fren diskleri. Sarı renkli kaliperlerle birlikte sunulan aracın siyah jantları, gövde rengiyle bir bütünlük oluştururken sarı renkli Blancpain logoları bu renkle kontrast oluşturuyor.

Ön splitter, arka difüzör ve ayna muhafazaları gibi parçaları karbon fiberden üretilmiş olan otomobilin iç mekanında da bu malzeme bol bol kullanılmış. Tamamı siyah renkli Alcantara ile kaplanmış olan kokpitte sarı renkli dikişler ve Blancpain logolarıyla birlikte yarış koltukları da dikkat çekiyor.

5.2 litre hacimli v10 motorunu, dört tekerlekten çekiş sistemi gibi Gallardo LP 570-4 Superleggera ile paylaşan otomobil 570 beygir güç ve 540 Nm tork üretebiliyor. 1.340 kg ağırlığa sahip olan aracın 0'dan 100 km/s sürate ulaşması 3.4 saniye sürerken 0-200 km/s deparı 10.2 saniye sürüyor. Otomobilin maksimum süratiyse 320 km/s olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder