29 Kasım 2010 Pazartesi

BMW 6 Serisi Cabriolet


Gran Coupé ve 6 Series Coupé konseptleriyle 6 Serisi'nin gelecekteki görünümü hakkında ipuçları veren BMW büyük bir sürprizle 6 Serisi'nin üzeri açılabilen versiyonunun seri üretim modellerini tanıttı. Genel olarak geçtiğimiz aylarda tanıtılan konsept kardeşlerine benzeyen otomobilin tanıtımı 2010 Los Angeles otomobil fuarında yapılırken araç, fuarda sergilenmedi.

Daha yuvarlak ve akıcı hatlara sahip olan araç, kaslı dış görünümüyle dikkat çekerken daha sade bir sportiflik sunduğu gözlerden kaçmıyor. İç mekan tasarımında da büyük bir sürpriz bulunmayan aracın bu kısmında hem kalite hem de sunulan hacim artırılmış. Önceki nesilden 74 mm daha uzun, 39 mm daha geniş ve 9 mm daha alçak olan otomobil yolla daha bütünleşik bir görüntü çiziyor.

Aracın süspansiyon sistemi baştan tasarlanırken gövdedeki güçlendirme işlemleri de burulma direncini artırmış. Sürüşün mükemmele yakın olmasını garanti etmek için birçok elektronik yardımcıdan da yararlanan BMW, motor seçeneğine göre 18 veya 19 inç çaplı jantları standart donanımda sunuyor.

Üzerinde uzun süre çalışılan bir diğer parçaysa tavan. Çift katlı bir tasarımı bulunan kumaş tavan hem hafifletilmiş hem de rüzgar direnci azaltılarak yüksek süratlerde yaptığı ses azaltılmış. 19 saniyede açılabilen tavan 24 saniyede tamamen otomatik bir şekilde kapatılabiliyor. Bu işlem uzaktan kumandayla veya 40 km/s sürate kadar olan süratlerde yapılabiliyor.

Otomobilin ilk etapta iki motor seçeneği bulunacağı belirtildi. İlk seçenek, 3 litre hacimli ve tek turbo beslemeye sahip olan 640i. 320 beygir güç, 450 Nm tork üretebilen bu model 0'dan 100 km/s sürate 5.7 saniyede ulaşabiliyor. İkinci seçenekse çift turbo beslemeyle donatılmış 4.4 litre hacimli v8 motora sahip olan 650i. 407 beygir güç, 600 Nm tork üretebilen motor, aracı 0'dan 100 km/s sürate 5 saniyede ulaştırabiliyor. BMW, her iki motor versiyonunu da 6 ileri vitesli manuel ve 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla sunuyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder