29 Kasım 2010 Pazartesi

Subaru Impreza Concept


Subaru, özellikle hatchback modellerinin tasarımıyla eleştiri oklarını üzerine çeken modeli Impreza'nın bir sonraki neslinin neye benzeyeceğine dair ipuçlarını 2010 Los Angeles otomobil fuarında sergilediği konseptle verdi.

Köşeli bir tasarıma sahip olan sedanın büyük ön panjuru tipik Subaru çizgilerine sahipken farlar ve stoplarda son dönemin modası olan LED teknolojisi kullanılmış. Geri görüş için aracın ön kapı üst kısımlarına yerleştirilen kameralardan faydalanan Subaru, bu kameralardan alınan görüntüyü sürücünün önüne aktarıyor. Büyük jantlar ve sportif görünümlü ön tamponuyla dikkat çeken aracın arka tamponunun altında bir adet difüzör bulunuyor.

İç mekanı da bir konsept olduğunu belli eden Impreza'nın orta konsolu neredeyse tamamen LCD ekranlardan oluşuyor. Gösterge paneli de dijital ekranlara sahip olan otomobilin direksiyon simidinin üç kolundan ikisinde kumanda düğmeleri, birindeyse dokunmatik bir ekran bulunuyor.

Performans verileri açıklanmayan şık sedanın 2 litre hacimli yeni nesil Boxer motora sahip olacağı ve bu motorun sürekli değişken oranlı otomatik şanzımanla (CVT) eşleştirileceği belirtildi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder