8 Mart 2023 Çarşamba

Hyundai Kona Electric


Yeni nesil Kona'nın elektrikli seçeneği daha önce tasarım olarak karşımıza çıkmış olsa da aracın teknik verileri de açıklandı. İki farklı batarya seçeneğine sahip olacağı kesinlik kazanan aracın güç seçenekleri de şimdilik ikiyle sınırlı.

Büyüyen boyutlarıyla ana hatlarını daha önce de gördüğümüz aracın gövdesi daha aerodinamik. Şişkin çamurlukları gövde rengine boyanan otomobilde çift katlı far tasarımı ve küçük karelerden oluşan trim detayları dikkat çekiyor. Siyah tavan rayları ve yine çift parçalı stoplar da gözlerden kaçmıyor.

Sade hatlara sahip olan iç mekanında dijital gösterge paneli ve dokunmatik ekran birbirine yakın konumlandırılırken üç kollu direksiyon simidi ve birçok fiziksel düğme dikkat çeken ayrıntılar arasında. Açık renkli döşemeleri kapıların bütününde öne çıkan aracın arka bölümünde şaft tüneli olmaması güzel.

Önden çekişli olan elektrikli Kona ailesinin giriş seçeneklerinde 48.4 kWh kapasiteli bataryalar kullanılacak ve aracın WLTP menzili 342 km olacak. 65.4 kWh kapasiteli bataryalarsa 490 km menzil sunacak. Her iki modelin de maksimum tork değeri 255 Nm olarak açıklanırken motor güçleri sırasıyla 156 ve 218 beygir olarak açıklandı.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder