23 Mayıs 2019 Perşembe

Opel Corsa


Opel'den beklenen açıklama sonunda geldi. Alman markanın küçük hatcback modeli Corsa'nın yeni nesli bizlerle. Peugeot 208 temellerini kullanan otomobilin motor seçenekleri arasına bir de elektrikli ünite eklenmiş.


Çok şık bir görünüm sunan Corsa'nın ön bölümünde LED farlar ve ince uzun panjur dikkat çekiyor. LED sis farları ve geniş hava girişine sahip tamponla birlikte çift renkli gövde, spoiler ve Astra'yı andıran LED stoplar gözlerden kaçmıyor. Arka sis farı da tamponun ortasına eklenmiş.

İç mekanda Peugeot'dan alınan vites kolu dışında kardeşine benzemeyen araçta dijital gösterge paneli ve şık bir dokunmatik bilgi-eğlence ekranı bulunuyor. Direksiyon simidi ve havalandırma kumandalarıysa diğer Opel modellerinden tanıdık.


İlk defa elektrikli bir seçeneğe kavuşan Corsa'nın Corsa-e olarak adlandırılan bu versiyonunda 136 beygir güç, 260 Nm tork üretebilen bir motor kullanılmış. 0'dan 100 km/s sürate 8.1 saniyede ulaşabilen aracın 50 kWh kapasiteli pilleri 330 km menzil sunabiliyor.

Diğer motor seçenekleriyse yine 208'den tanıdık. 1.2 litre hacimli benzinli motor turbo besleme ve 3 silindire sahipken 1.5 litre hacimli turbo Diesel motor da aileye katılıyor.

1 yorum:

  1. Bilhassa iç tasarımı fazla yavan. 208 ve yeni clio yu gordukten sonra oyle geldi bana.

    YanıtlaSil