23 Mayıs 2019 Perşembe

Land Rover Discovery Sport


Land Rover'ın yenilikleri devam ediyor. Kendisi tamamen yenilense de görünümü çok değişmeyen Evoque'un ardından şimdi de sıra, yepyeni bir görünüme kavuşsa da aslında makyaj geçiren Discovery Sport'a geldi.

Önden bakıldığında markanın yeni ön yüzüne kavuştuğu söylenebilecek modelde farklı ön panjur, tampon ve LED farlar görülebiliyor. Çapları 18 ile 21 inç arasında değişen jantlarda da yenilikler sunulurken arka tampon ve LED stopların şekilleri de yeni.


Çok daha kaliteli görünen bir iç mekana  kavuşan Discovery Sport bu bölümde yepyeni bir araçmış gibi duruyor. Kapı içleri yeniden tasarlanan araca dijital gösterge paneli ve yeni bir direksiyon simidi eklenirken orta konsol da dokunmatik ekranlardan oluşan bir panel haline gelmiş. Ayrıca vites topuzu da selektörün yerini almış.

7 kişilik oturma kapasitesi sunabilen aracın donanımında kameradan aldığı görüntüyü kullanabilen iç dikiz aynası, anahtar olarak kullanılabilen aktivite bilekliği, aracın alt kısmını gösterebilen kamera sistemi ve yedi farklı sürüş modu bulunuyor.


Motor seçenekleri tanıdık olan aracın 2 litre hacimli ünitelerinin tamamı turbo beslemeli. Benzinli seçenekler 200, 250 ve 300 beygir güce sahipken Diesel olanlar 150, 180 ve 240 beygir güce sahip. En düşük güçlü olan ünite önden çekiş ve manuel şanzımanla alınabilirken diğerlerinde dört tekerlekten çekiş sistemi, 48 Volt hafif hibrit sistem ve 9 ileri vitesli otomatik şanzıman standart olarak sunulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder