5 Temmuz 2019 Cuma

De Tomaso P72


Bu yıl Goodwood'un sürprizleri arasında bir İtalyan markası bulunuyor. Kuruluşunun 60. yılında geri dönen De Tomaso, sadece 72 örneği üretilecek olan P72 ile geçmişe bir yolculuk yapmak isteyen zenginleri hedefliyor.

Dışarıdan bakıldığında 60'lı yılların yarış otomobillerini andıran yuvarlak hatlarıyla dikkat çeken P72'de Alfa Romeo 33 Stradale ve De Tomaso P70 gibi modellerin izini görmek mümkün. Yanda karşımıza çıkan geniş hava girişleri, LED aydınlatma grubu, camlı kaput, büyük difüzör ve detaylı işlemelere sahip jantlarsa aracın modern dokunuşları arasında.


İç mekana geçildiğinde bir Pagani veya Spyker havası solumak mümkün. Her yanda deri döşeme ve gerçek metal yüzeyler sunan otomobil, üst ve alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidinin arkasında analog göstergelere sahip. Karbon fiber yüzeyler ve mekanizması açık vites kolu insanın kendisini bir Pagani Huayra içerisindeymiş gibi hissetmesine neden olabiliyor.

Apollo'yu da bünyesinde bulunduran firma tarafından işletilen De Tomaso'nun temellerini Intensa Emozione ile paylaşacağı açıklansa da motor, şanzıman veya performans hakkında bir detay verilmedi.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder