4 Temmuz 2023 Salı

Fiat 600e


Fiat'ın elektrikli araç şecenekleri çoğalıyor. Temellerini birçok PSA grubu modeliyle paylaşan 600e'nin teknik özellikleri orijinal olmasa da görünümünde İtalyan dokunuşları hissediliyor. Henüz tek motor seçeneği sunulması ve performans seviyesiyse herkesi mutlu etmeyebilir.

500e'nin büyümüş bir hali gibi duran otomobilde bu aracınkileri andıran LED farlar görev yapıyor. Sis farlarının çevresinde yer alan siyah detaylarsa ön görünümü biraz daha dinamik hale getiriyor. Aerodinamik jantlar ve ince yapılı, siyah plastik gövde korumaları sunan otomobilin arkasındaysa LED stoplar ve spoiler dikkat çekiyor.

İç mekan tasarımı da 500e'yi andıran otomobilde iki kollu direksiyon simidi, farklı renklerde döşeme ve trim parçaları, düğmeyle kontrol edilen vites selektörü ve birçok depolama bölümü bulunuyor. Fiat desenli koltuk döşemeleri orijinal dursa da koltuk masaj kumandaları, sürüş modu düğmesi ve cam kumandaları PSA grubunda yer alan kardeşlerinden alınmış.

Kaputu altında 156 beygir güç, 260 Nm tork üretebilen bir elektrik motoru bulunan otomobil 54 kWh kapasiteli bataryalarıyla 400 km menzil sunabiliyor. 0'dan 100 km/s sürate 9 saniyede ulaşabilen 600e'nin maksimum şarj hızıysa 100 kW.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder