5 Temmuz 2023 Çarşamba

Mercedes-Benz CLE Serisi


Mercedes, E Serisi versiyonlarını tanıtmaya devam ediyor. Geçtiğimiz haftalarda ailenin station wagon seçeneğini ortaya çıkaran Alman üretici şimdi de hem C hem de E Serisi'nin coupé ve cabriolet modellerinin yerine geçen CLE'yi tanıttı.

Yerini aldığı modellerin ikisinden de daha uzun olan CLE'nin yüzü daha çok CLA'yı andırıyor. Geniş ön panjur ve ince uzun LED farlar sportif görünümü pekiştiriyor. Jant çapları 20 inçe kadar çıkan otomobilin yan çizgisiyse arkada yer almayan kelebek camı nedeniyle C Serisi Coupé'ye daha yakın. Arkadaysa ucu spoiler şeklini alan bagaj kapağı, ortada birleşen LED stoplar ve sahte egzoz çıkışları öne çıkıyor.

İç mekanını C Serisi ile paylaşan otomobilde bu araçta kullanılan dijital gösterge paneli, açılı yerleşime sahip dokunmatik ekran ve yuvarlatılmış havalandırma ızgaraları kullanılmış. İç mekan genişliği, yerini aldığı modellerden E Serisi Coupé-Cabriolet'ye daha yakın iç mekan genişliği sunan araçlardan sabit tavanlı olanı 420 litre bagaj hacmi sunuyor.

Kaputu altında da tanıdık motorlar sunan CLE'nin 2 ve 3 litre hacimli ünitelerinin tamamında 23 beygir güç, 200 Nm tork üretebilen 48 Volt hafif hibrit yardımcı görev yapıyor. 9 ileri vitesli otomatik şanzıman da bütün CLE'lerde standart olarak sunuluyor. Tek Diesel motor 2 litre hacimli ve 197 beygir güç, 440 Nm tork üretebiliyor.


Aynı hacme sahip benzinli ünitenin 204 beygir güç, 320 Nm tork ve 258 beygir güç, 400 Nm tork üretebilen iki seçeneği bulunuyor. Diesel seçenek sadece arkadan itişli olarak sunulurken benzinlilerden yüksek güçlü olanı dört tekerlekten çekişli. Düşük güçlü olansa her iki seçeneğe de sahip.

2.5 dereceye kadar yönlendirilebilir arka aksa sahip olabilen CLE ailesinde adaptif süspansiyon sistemi de sunuluyor. Ailenin şimdilik en güçlü seçeneğindeyse 3 litre hacimli bir benzinli ünite görev yapıyor. 381 beygir güç, 500 Nm tork üretebilen otomobil dört tekerlekten çekişli ve 0'dan 100 km/s sürate 4.4 saniyede ulaşabiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder