23 Haziran 2023 Cuma

Mercedes-Benz E Serisi Estate

Nisan ayında yeni nesil örneklerini gördüğümüz sedan gövdeye sahip Mercedes E Serisi, iki ayın ardından station wagon versiyonlarına da kavuştu. Eskisinden az da olsa daha büyük olan otomobilin iç mekanı genişlerken bagaj hacmi küçülmüş.

Yüzünü sedan kardeşiyle paylaşan otomobil arkaya doğru yüksekliği daha az azalan tavanıyla öne çıkıyor. Yatık D sütunu ve kardeşindeki gibi yıldız motifli LED stoplara sahip olan yeni gövdenin bagaj kapağı tasarımı sayesinde yük eşiği çok daha aşağıda.

İç mekan özellikleri de genel olarak kardeşinden farksız olan E Serisi Estate'in gövdesi, önceki nesil araca göre 4 mm uzayıp 28 mm genişlemiş. Aks mesafesi de 22 mm artan araç bu sayede yolculara daha fazla hacim sunsa da bagaj hacmi 25 litre gerileyerek 615 litreye ulaşmış. Arka koltuk sırtlıkları 3 parçalı olarak yatırıldığında elde edilen 1.830 litredeyse 10 litre artış var. Şarj edilebilir hibrit seçenekteyse bu değerler 460 ve 1.675 litre.

İlerleyen aylarda 6 silindirli motorlarla da donatılacak olan otomobil şimdilik sadece 4 silindirli ünitelerle alınabiliyor. 2 litre hacimli motorlardan benzinli olanı 204 beygir güç, 320 Nm tork üretebilirken Diesel olan 197 beygir güç, 440 Nm tork üretebiliyor. Her iki ünite de 23 beygir güç, 205 Nm tork üretebilen elektrik motoru desteğine sahip.

Şarj edilebilir hibrit modelde de aynı 2 litre hacimli, benzinli motoru kullanan Mercedes, bu seçeneğin elektrik motorundan aldığı 129 beygir güç ve 440 Nm torkla toplamda 230 beygir güç, 550 Nm tork elde edebiliyor. Sertlik ve seviye ayarlı havalı süspansiyon sistemi araçların opsiyonel donanımında yer alıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder