23 Haziran 2023 Cuma

Range Rover Evoque


Land Rover ailesinin değişimi devam ediyor. Büyük kardeşlerin ardından şimdi de sıra ailenin en küçüğü Evoque'ta. Görsel olarak farklı durmamasına artık alıştığımız otomobilin iç mekanında da ailenin diğer üyelerinde karşımıza çıkan yenilikler bulunuyor.

Yeni gövde renkleri ve jant tasarımlarıyla karşımıza çıkan Evoque'un far şekli aynı kalsa da Pixel LED teknolojisi hem bu donanımın performansını artırıyor hem de iç tasarımını değiştiriyor. Ön panjur deseni de yenilenen modelde farklı noktalara bakır renkli trim parçaları eklenmiş.

İç mekanda farklı döşeme seçeneklerine kavuştuğu görülebilen otomobilin kokpitiyse yeni. Daha küçük göbeğe sahip 3 kollu direksiyon simidi ve çok daha küçük bir vites selektörüne kavuşan Evoque, makyaj öncesinde sunduğu uçan konsol konseptine de veda etmiş.

Eskiden birçok kapaksiz depolama bölümü sunan vites konsolunda artık büyük bir kapağa sahip tek göz yer alıyor. Bombeli ve sabit bir dokunmatik ekrana sahip olan otomobilde bu ekran, eskiden ek bir bölümde yer alan dokunmatik havalandırma kumandalarını da barındırıyor.

Kaputu altında büyük yenilikler olmayan otomobilin en güçlü seçeneği şarj edilebilir hibrit versiyon olmaya devam ediyor. 1.5 litre hacimli, 3 silindirli motorla donatılan araç 300 beygir güç üretebilirken 14.9 kWh kapasiteli piller sayesinde 48 km elektrikli menzile ulaşabiliyor. Bu modelin 0'dan 100 km/s sürate ulaşmasıysa 6.4 saniye sürüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder