19 Haziran 2023 Pazartesi

Renault Rafale

Peugeot’nun 408 ile tasarım ödüllerini toplamasını daha fazla izleyemeyen Renault, bu modelin rakibi olacak aracı Rafale’i tanıttı. Austral ve Espace’ın temellerini kullanan otomobilin kaputu altında 2024 yılı için bir de sürpriz bulunuyor.

4.71 metre boyuyla 408’den yaklaşık 2.5 cm uzun olan Rafale, temellerini paylaştığı araçlardan çok daha köşeli hatlara sahip. Dik yerleşimli ön panjuru siyah renkte sunulan aracın Esprit Alpine donanımında bu parçanın ızgara içleri maviye boyanıyor. Agresif görünümlü Matrix LED farlar ve ok biçimli gündüz aydınlatmaları da sportif duruşu pekiştirmiş. Jant çapları 20 inçe kadar çıkan modelin tampon, çamurluk ve kapı altlarında siyah renkli korumalar kullanılmış. 

Arkadan bakıldığında en büyük rakibine çok benzediği söylenebilecek Rafale’in alçalan tavanı, çift uzantılı bir spoiler ve sileceği bulunmayan bir bagaj kapağı camıyla kesiliyor. Kapağın ucu da bir spoiler görünümüne bürünürken LED stoplar hafiften ok şeklinde tasarlanmış. Otomobilin ismi, Renault armasının altına kendine özel şekilde yazılmış.

Dışarıdan bakıldığında anlaşılmasa da iç mekanda Austral ile kardeşlik belli oluyor. Ön bölümde bu aracınkiyle aynı kokpiti sunduğu görülebilen Rafale’in bazı farklılıkları da yok değil. Örneğin ara konsolda yer alan tutacak bir taş desenine sahip. Kapılarda fransız bayrağı renklerinde dikişler sunulurken kapı içi cepleri de en sportif donanımda mavi renkte sunuluyor.

Farklı geçirgenliğe sahip olabilen yeni bir cam tavan da sunan otomobilin arka koltuklarında bulunan katlanabilir kol dayanağı da çok fonksiyonlu. Bu parçanın önünde yer alan bardaklıklar döndürülerek telefon veya tablet tutucuya dönüştürülebiliyor. Aracın bagaj hacmiyse 530 litre ki bu değer Austral’in sunduğundan iyi.

Kaputu altında ilk etapta tek motor seçeneği sunulacak aracın bu ünitesini kardeşlerinden de tanıyoruz. Hibrit güç ünitesi, 1.2 litre hacimli, benzinli motordan alınan 130 beygirin yanında iki elektrik motorunun da desteğiyle 200 beygir güç üretebiliyor. Asıl sürprizse ilerleyen aylarda bizlerle olacak seçenek. Yine hibrit olacak motor 300 beygir güce ve dört tekerlekten çekiş sistemine sahip olacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder