8 Mart 2022 Salı

Renault Austral


Renault, Kadjar'ın yerine piyasaya süreceği modeli Austral'i tanıttı. Kaputu altında Diesel ve tamamen elektrikli motorlar sunmayacak olan otomobil hibrit güç üniteleri kullanacak. Aracın sahip olduğu tasarım ve donanımlar da dikkat çekici.

Genel olarak köşeli hatlara sahip olan otomobil Fransız markanın güncel LED far düzenini korumuş. Büyük Renault logosuna sahip ön panjur ve Esprit Alpine donanımıyla birlikte gelen tampon tasarımı sportif bir görünüm sağlamış.

Kaputunda derin girintiler bulunan Austral, çapları 20 inçe kadar çıkan jantlar ve kontrast renkte alınabilen tavana sahip. Hemzemin tavan rayları ve çok kalın tutulmayan siyah gövde korumaları da dikkat çekici.

Arka bölümde pek de şık görünmeyen bir egzoz çıkışı sunan aracın geriye kalan detaylarıysa sportif görünümü pekiştirmiş. Bunlar arasında yüzgeç anten, spoiler ve bagaj kapağına doğru parantez biçimli uzayan LED stoplar bulunuyor.

İç mekanında Mégane E-Tech havası esen araçta dijital gösterge paneli, büyük ve dikey yerleşimli dokunmatik ekran, üst ve altı düzleştirilmiş direksiyon simidiyle panoramik cam tavan görülebiliyor. Opsiyonlar arasında Harman Kardon ses sistemi yer alıyor.

Yönlendirilebilir arka aksa sahip olarak da alınabilen Austral, ileri-geri kaydırılabilen arka koltuk sırasına da sahip olabiliyor. Araçların bagaj hacmi, motor seçeneğine göre 430 litreden başlıyor ve yatırılan arka koltuklar sayesinde 1.525 litreye kadar ulaşabiliyor.

Kaputu altında birçok hibrit motor bulunan aracın 1.2 litre hacimli, 3 silindirli motoru, 48 Volt hafif hibrit sistemle 130 beygir güç üretebiliyor ve 6 ileri vitesli manuel şanzımanla gücü ön aksa aktarıyor. 1.33 litre hacimli motoru 12 Volt hafif hibrit olarak sunan Renault, bu güç ünitesini manuel şanzımanla 140, CVT ile hem 140 hem de 160 beygir güç üretebilen seçeneklerde sunmakta. En güçlü Austral yine 1.2 litre hacimli motoru kullanıyor. Bu araçta kullanılan 400 Volt düzenek, 1.7 kWs kapasiteli bataryalarla eşleşiyor ve 200 beygir güç üretebiliyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder