11 Mart 2022 Cuma

Volkswagen ID. Buzz


Volkswagen, 2017 yılında konsept halini sergilediği elektrikli MPV modeli ID. Buzz'ın seri üretim seçeneklerini tanıttı. İlerleyen dönemde uzatılmış versiyonu da satışa çıkacak otomobilin ticari seçeneği de binekle birlikte satılacak.

Ana hatları konsept halininkinden farksız olan ID. Buzz'ın çift renkli olarak alınabilen gövdesinin ön kısmında dev marka logosu ve LED aydınlatmalar dikkat çekiyor. Farklı duran hava girişlerine sahip tampon da ön bölümü ilginç göstermiş.

Çapları 21 inçe kadar çıkan jant opsiyonlarına sahip olan araçta geniş cam alanları bulunuyor. Arka kapılar kızaklı ve tavanda yüzgeç anten kullanılmış. Düz inen bagaj kapağı ve bu kapağı boydan boya geçen ince yapılı LED stoplar da modern görünen detaylar arasında.

4.712 mm boya, 1.985 mm genişliğe ve 1.937 mm yüksekliğe sahip olan araç T6.1'den 192 mm daha kısa ama bu aracın 2.988 mm'lik aks mesafesine sahip. İç mekanda şimdilik iki koltuk sırası sunan araç ilerleyen zamanlarda 3 koltuk sıralı versiyona da kavuşacak.

Yaşam alanı tasarımıysa diğer ID. modelleriyle ticari Volkswagen modellerinin bir karışımı. Çift renkli bölümde dokunmatik kumandalar ve dijital gösterge paneliyle birlikte bolbol cep ve depolama gözü dikkatlerden kaçmıyor. Arka koltuk sırasının ileri geri kaydırılabilip katlanabildiğini de hatırlatalım.

18 inç çaplı jantlarla sunulan ID. Buzz Cargo ise doldurulmuş arka camlara ve ön bölümü arkadan ayıran bir separatöre sahip. Bu model iki veya üç koltuklu olarak alınabiliyor. İki koltuklu seçenekte, binek modelde de bulunan sökülebilir ara konsol alınabiliyor.

İlk etapta tek motor ve batarya seçeneğine sahip olacak araçlarda 204 beygir güç, 310 Nm tork üretebilen elektrik motoru bulunacak. Arkadan itişli olan ailede 82 kWh (77 kWh net) bataryalar görev yapacak. Maksimum sürati 145 km/s'te sınırlanan araçlar 170 kW hızlı şarjı destekleyecek.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder