11 Mart 2022 Cuma

Volvo S60 ve V60


Volvo, D segmentinde yer alan modelleri S60 ve V60'ı sessiz sedasız güncelledi. Görsel olarak büyük değişiklik sunmayan araçların iç mekanlarında da değişen büyük bir şey olmasa da yeni şanzıman önemli bir haber.

Ön tamponda hafif tasarım değişikliğine giden Volvo, bu iki modelin arka tamponunda da artık egzoz çıkışı sunmayacak. Yeni jant tasarımları ve gövde renkleri de görsel farklılıkları tamamlıyor. Core, Plus, ve Ultimate isimli donanım paketleriyse satılacak olan araçların iç mekanında da bilgi-eğlence sisteminin artık Android tabanlı olduğu görülüyor.

Tamamı 2 litre hacimli içten yanmalı motorlarla donatılan hafif hibrit ve şarj edilebilir hibrit versiyonlara sahip olan ikilinin birçok versiyonunda 8 ileri vitesli otomatik şanzıman kullanımı devam etse de 163 ve 197 beygir güç üretebilen B3 ve B4 isimli seçeneklerde 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzıman görev yapmaya başlamış. Teknik verilere göre bu şanzıman, yakıt tüketiminde sırasıyla 0.3 ve 0.7 litre/100 km'lik düşüş sağlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder