23 Haziran 2023 Cuma

Toyota Alphard ve Vellfire


Toyota'nın lüks MPV modeli Alphard yenilendi. Teknik ikizi Vellfire'ı da kapsayan yenilik rüzgarı sonrasında kuzeni Lexus LM'e daha da yaklaşan ikili yeni altyapıyla birlikte daha güçlü motorlar sunuyor. Hibrit güç ünitesi de diğer Toyota modellerinde olduğu gibi seçenek olarak sunuluyor.

4.995 mm boya, 1.850 mm genişliğe ve 1.945 mm yüksekliğe sahip olan araçta 3 metre aks mesafesi sunuluyor. Köşeli hatlara sahip olan ikilide dev ön panjur ve ince yapılı LED farlar kullanılmış. Yan camların altında çok agresif bir yıldırım motifi sunan araçların arka bölümlerinde büyük LED stoplar, spoiler ve gövdeden çıkıntı yapmayan tampon görülebiliyor.

İç mekansa ön ve arka bölüm olarak iki ayrı bölümde incelenebilir. Önde sade görünüme sahip üç kollu direksiyon simidi ve dijital gösterge paneli, Lexus modellerinden tanıdığımız vites selektörü ve büyük dokunmatik ekran bulunuyor. Farklı deri döşeme renkleriyle daha çekici duran kabinde A sütununun çift parça olması da çapraz görüşü iyileştiriyor.

Arka bölümde 5 veya 6 koltuk sunabilen araçların 5 kişilik seçenekleri orta sırada tekli koltuklara sahip. Dokunmatik panellerden ışıklandırma, havalandırma ve elektrikli perdeler gibi fonksiyonları kumanda edebilen orta koltuk yolcuları bacak desteği, ısıtma, soğutma ve masaj fonksiyonlarına da sahip. Bu bölüme ulaşmak için sunulan elektrikli basamaklar da standart donanımda.

2.5 litre hacimli, atmosferik emişli motoru 182 beygir güç üretebilen ikilinin 2.4 litre hacimli motoruysa turbo besleme yardımıyla 280 beygir güç üretebiliyor. Önden çekişli seçenekte sürekli değişken oranlı otomatik şanzıman (CVT) kullanılırken dört tekerlekten çekişli kardeşinde 8 ileri vitesli otomatik şanzıman görev yapıyor. 

2.5 litre hacimli üniteyi kullanan hibrit seçenekse 250 beygir güç üretebiliyor ve yine hem iki hem de dört tekerlekten çekişli olarak alınabiliyor. İlerleyen aylarda bu motor seçeneklerine şarj edilebilir hibrit seçeneğin katılması da planlanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder