6 Temmuz 2023 Perşembe

Peugeot 208


Peugeot'nun B segmentinde yer alan popüler modeli 208 de makyajlılar kervanına katıldı. Önde yoğunlaşan operasyon sonrasında kaput altında da değişiklikler yaşayan otomobilin iç mekanıysa neredeyse hiç değişmemiş.

İç tasarımı değişen farlar ve artık üç çentik şeklini alan gündüz aydınlatmaları haricinde daha da büyüyen panjuruyla da dikkat çeken otomobilde yeni gövde rengi ve jant seçenekleri sunulmuş. Önde yeni marka logosuna kavuşan 208'in arka bölümdeki logosuysa iptal edilmiş. Model ve donanım belirten grafiklerde de değişime giden Fransız üretici stopların desenlerini yatay hale getirmiş. Ayrıca anten de küçültülmüş.

İç mekana geçildiğinde yeni logonun direksiyon göbeğine eklendiği görülürken farklı döşeme ve dikiş iplikleri haricinde tasarım yeniliği bulunmuyor. Dokunmatik ekran artık havadan güncelleme alabilirken kablosuz şarj istasyonu da daha hızlı şarja olanak sağlıyor. Aracın arka koltukları için de iki USB-C portu sunulduğunu hatırlatalım.

Kaputu altında da güncellemeler barındıran otomobilde artık Diesel seçenek sunulmuyor. 1.2 litre hacimli motorun 75 ve 100 beygir güç üretebilen seçenekleri haricinde 100 ve 136 beygir gücünde, 48 Volt yardımcıyla sunulan versiyonları da yer alıyor. Artık "e" harfi büyüyen E-208'deyse 156 beygir güç, 270 Nm tork üretebilen elektrik motoru kullanılıyor. 54 kWh kapasiteli pillere sahip olan model 400 km menzile ve 100 kW şarj hızına sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder