6 Temmuz 2023 Perşembe

AIM EV Sport 01

Elektrikli otomobil konseptlerinin arkası kesilmiyor. Genelde aile odaklı araçlar olsa da Nissan GT-R tasarımcısı Shiro Nakamura gibi insanların elinden çıkan AIM EV Sport 01 gibi bazıları sportif zevklere gebe gibi duruyor.

Yuvarlak hatlara sahip olan otomobil 4 metrenin altında kalan bir boy ve alçak bir tavan sunuyor. Dev jantlar ve yukarıya doğru açılan kapılar haricinde kokpiti bir fanus gibi tasarlanan otomobil, önde olduğu gibi dört parçaya bölünmüş stoplar ve büyük difüzörle arkadan bakıldığında da sportif duruyor.

Alcantara ve deri döşemelerin yanında metal trim parçalarıyla dikkat çeken iç mekanda yere sabitlenmiş metal pedallar, sabit sırtlıklara sahip koltuklar, üst ve altı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve yanlarda yer alan kameraların görüntülerini de ileten dijital gösterge paneli gözlerden kaçmıyor. Yolcu önünde de ince bir bilgi ekranı sunan otomobilin orta konsolunda sadece havalandırma kumandaları var.

İki elektrik motoruna sahip olan konseptte her iki motor da arkada yer aldığından model arkadan itişli. 490 beygir güç üretebilen aracın performans verileri paylaşılmamış olsa da karbon fiber kullanımı sayesinde 1.425 kg'da tutulabilen ağırlığı performansın yüksek olmasını sağlayacak gibi görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder