29 Haziran 2022 Çarşamba

Citroën C4 X


Citroën C4'e kardeş geldi. Sedan gövdeli C4 X ve elektrikli kardeşi ë-C4 X, İstanbul'da yapılan dünya lansmanıyla tanıtıldı. Geniş bagaj hacmi sunan model Avrupa'nın 14 ülkesinde sadece elektrikli olarak sunulacak.

Ön bölümü kardeşi C4 ile aynı olan otomobilin hatları B sütununa kadar değişmemiş. Arkaya doğru daha az alçalan tavan yapısı, yüzgeç anten ve sabit arka cam yeniliklerden bazıları. Yanlara taşan LED stoplara sahip olan araç sedan gövdeye ve 4.6 metre boya sahip. İçten yanmalı motora sahip versiyonlar tampon altında çift egzoz çıkışına sahip.

İç mekanda bir değişiklik bulunmasa da daha önce C5 X'te sunulan bilgi-eğlence arayüzü ilk defa C4 X ile birlikte farklı bir modelde kullanılmış. 510 litre hacimli bagajsa arka koltukların yatırılmasıyla 1.300 litreye kadar büyüyebiliyor.

Kaput altındaysa bir sürpriz yok. 1.2 litre hacimli benzinli motorun 100 ve 130 beygir güç üretebilen seçenekleri haricinde 130 beygir gücündeki 1.5 litre hacimli turbo Diesel üniteyle de satılacak aracın her iki motor seçeneği de 8 ileri vitesli otomatik şanzımanla gelecek. 100 beygirlik üniteyse 6 ileri vitesli manuel şanzımanla eşleştirilmiş. ë-C4 X ise 136 beygir güç üretebilen elektrik motoru ve 50 kWh kapasiteli bataryalarla sunulacak.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder