28 Haziran 2022 Salı

DS 7


DS, büyük SUV modelini makyajladı. Operasyonla birlikte ismindeki Crossback kısmını atan otomobilin en güçlü seçeneği de artık çok daha sportif. Üstelik motor seçenekleri arasında benzinli, Diesel ve şarj edilebilir hibritler olmaya devam ediyor.

Daha büyük bir ön panjura sahip olan makyajlı modelin yeni farları matrix LED teknolojisine kavuşurken döner üniteleri kaybetmiş. DS 4'ün dik yerleşimli LED gündüz farlarına kavuşan aracın ön tamponu daha köşeli hatlara sahip.

Yeni jant tasarımlarıyla dikkat çeken yan bölümde bu donanımın çapı 21 inçe kadar çıkıyor. Bagaj kapağı da yeniden tasarlanan aracın bu parçası da daha köşeli. LED stoplar daha ince uzun bir yapıya kavuşurken makyaj öncesinde stoplar arasında yazan "Crossback" yerini "DS Automobiles" yazısına bırakmış.

İç mekanında genel olarak aynı tasarımı koruyan otomobilde vites kolu da değişmemiş. Dijital gösterge panelinin grafikleri yenilenirken 12 inç büyüklüğünde dokunmatik ekran da hızlandırılmış. Yeni döşeme ve trim parçalarının haricinde ön koltuk kafalıklarına DS armaları eklenmiş.

Avrupa pazarının büyük kısmında şarj edilebilir hibrit motorlarla satılacak olan DS 7'nin 1.6 litre hacimli, turbo beslemeli, benzinli motoruna eşlik eden tek elektrik motoru toplamda 225 beygir güç sağlarken dört tekerlekten çekiş sistemine de sahip çift elektrik motorlu örnekler 300 ve 360 beygir gücünde.

Tamamı 8 ileri vitesli tam otomatik şanzımanla üretilen araçların diğer motor seçenekleri de tanıdık. 1.2 litre hacimli benzinli ve 1.5 litre hacimli Diesel motorlar 130 beygir güç üretebilirken 1.6 benzinli 225 beygir güç üretmeye devam ediyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder