29 Haziran 2022 Çarşamba

Hyundai Ioniq 6


Hyundai'nin ilginç tasarımlı araçları ortaya çıkmaya devam ediyor. Elektrikli otomobillerden oluşan Ioniq'in yeni modeli, 2020 yılında tanıtılan Prophecy konseptine olan benzerliğiyle dikkatleri üzerine çekmeyi başarıyor.

Önden bakıldığında köşelere çekilmiş LED farları ve sivri burun yapısıyla dikkat çeken otomobilin tamponunda, gerektiğinde açılabilen havalandırma kapakları bulunuyor. 20 inç çaplı jantlara sahip olan Ioniq 6'nın yan aynaları yerlerini kameralara bırakırken kapı kolları hemzemin.

Günümüzde alışık olmadığımız bir tavan çizgisine sahip olan otomobilin arkasına doğru ilerlediğimizde şişkin çamurluklar, çift spoiler ve bolca LED aydınlatma görülebiliyor. Köşeli hatlara sahip arka tamponun da bir difüzör gibi durduğu söylenebilir.

2.95 metrelik aks mesafesiyle iç mekanda bolbol hacim sunan aracın ön kısmında sade bir tasarım hakim. Dijital gösterge paneli, dokunmatik ekran, gizli havalandırma ızgaraları ve çekmece biçimli torpido gözü haricinde yan kameraların ekranları ve şarj durumunu gösteren direksiyon göbeğindeki ışıklar gözlerden kaçmıyor.

Ioniq 5 ile platform kardeşi olan otomobilin teknik verileri de bizlere yabancı değil. 55 ve 77.4 kWh kapsiteli pillerle donatılan araç arkadan itişli ve tek motorla veya çift motor ve dört tekerlekten çekişli olarak alınabiliyor. 218 ve 325 beygir güç üretebilen ikiliden güçlü olanı 605 Nm tork değerine ve 5.1 saniyelik 0-100 km/s hızlanmasına sahip.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder