2 Temmuz 2022 Cumartesi

Toyota Urban Cruiser Hyryder


Toyota'nın Suzuki ile olan işbirliği güçlenerek devam ediyor. Urban Cruiser Hyryder isimli yeni SUV modelini Hindistan pazarına süreceğini açıklayan Japon üretici, yakında Suzuki'nin de aynı temelleri kullanan kendi aracına sahip olacağını duyurdu.

Kapalı bir ön panjura sahip olan otomobilin tamponunda yer alan geniş hava girişi ve çift katlı farları dikkat çekici. Siyah tavanla alınabilen aracın yan görünümünde kapı altlarında yer alan karakter çizgisi ve gümüş renkli tavan rayları öne çıkıyor. Arka bölümdeyse parantez biçimli ince stoplar, küçük spoiler, yüzgeç antenle köşelere eklenmiş sis ve geri vites lambaları dikkat çekiyor.

4.365 mm boya, 1.795 mm genişliğe ve 1.635 mm yüksekliğe sahip olan otomobilin aks mesafesi 2.600 mm olarak açıklanıyor. Bu da kendisini Urban Cruiser'dan 370 mm daha uzun yapıyor.

Çift renkli deri döşemeyle alınabilen iç mekanda açılabilir panoramik cam tavan, dijital gösterge paneli, 3 kollu direksiyon simidi ve birçok fiziksel kumanda düğmesine sahip şık orta konsolun üzerine yerleştirilen büyük dokunmatik ekran bulunuyor.

Kaput altında bir çift hibrit motor kullanacak olan Urban Cruiser Hyryder'ın ilk ünitesi Suzuki raflarından alınma. 1.5 litre hacimli benzinli motor 12 Volt hafif hibrit yardımcıyla 102 beygir güç, 135 Nm tork üretebiliyor. 

İkinci motorsa Toyota'dan. Yaris ailesinden de tanıdığımız hibrit ünite da 1.5 litre hacimli motora sahip ve 116 beygir güç üretebiliyor. Her iki aracı da önden çekişli olarak sunan Toyota, ilk motorda 5 ileri vitesli manuel veya 6 ileri vitesli otomatik şanzıman seçenekleri sunarken ikincide sadece CVT kullanıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder