16 Haziran 2020 Salı

Citroën C4


Citroën C4 geri döndü. Üstelik bu sefer sportif görünümlü bir crossover şeklinde. Fransız marka ayrıca bu otomobilin benzinli, Diesel ve elektrik motorlu seçeneklerinin olacağını açıkladı.


Markanın uçuk tasarım çizgisini devam ettiren yeni C4'ün ön bölümünde yine çift katlı farlar görülebiliyor. Üstelik bu sefer alt taraftaki farlar faha büyük. Güçlü bir yan çizgiye sahip olan modelin yan gövde korumalarına AirBump'lar dahil. Açılı tavan yapısı ve kısa tutulan bagaj kapağına öndeki gibi X biçimi oluşturan LED stoplar eşlik ediyor.


İç mekandaysa bir Citroën için sade bir görünüm sunuluyor. Alt kısmı düzleştirilmiş direksiyon simidi ve dijital gösterge panelinin haricinde geniş dokunmatik ekran ve head up display gibi donanımlar modern duruşu pekiştirmiş. Bu arada otomobilde, C5 Aircross'tan da tanıdığımız Advanced Comfort koltuklar ve Progresif Hidrolik Süspansiyon sistemi yer alıyor. Havalandırma kumandalarının fiziksel düğmelerden oluşması da iyi haber.


Kaput altında görev yapan motorlar tanıdık. 1.2 litre hacimli benzinli motorun 155 beygire kadar güç üretebiilen 3 versiyonunu sunan C4'ün 1.5 litre hacimli Diesel ünitesi de 130 beygire kadar güç üretebiliyor. 136 beygir güç, 260 Nm tork sunan elektirkli versiyondaysa 50 kWh kapasiteli piller kullanılıyor.

3 yorum:

  1. Bu gönderiyi ilk gördüğümde aha Toyota CH-R'ı sonunda uzatmış dedim :). Citroen dizaynı çok benzetmiş ama bence Toyota'nın yapmadığını yapmış.

    YanıtlaSil
  2. Çok başarılı bir tasarım, c4 yine devrim yapacak.

    YanıtlaSil
  3. Görünüşe bakılırsa yeni nesil "C4", hormonlu bir hatchback olarak karşımıza geliyor. Yani bir bakıma Citroen C4 Cactus'ün yenilenmiş bir versyonu.

    YanıtlaSil